marți, 7 februarie 2012

tenul uscat

Ten uscat – caracterizat printr-o lipofunctie a glandelor  sebacee. Insuficienta de sebum (grasime) determina si pierderea de apa din tesuturile superficiale ce poate duce la deshidratarea superficiala. Acest tip de ten se datoreaza fie unei predispozitii, sau poate fi un ten dobandit printr-o ingrijire necorespunzatoare cu produse care usuca,  fie datorita inaintarii in varsta sau datorita unor cauze interne.

Factori care influenteaza uscarea pielii:
•    Factori interni – tulburari endocrine, tiroida, tulburari nervoase , tulburari in circulatia sanguina, boli interne .
•    Factori externi – vantul, soarele, frigul, produse de igiena care se altereaza, produse cosmetice  foarte alcoolizate care contin substante care usuca pielea.
         La examenul vizual pielea este mata, cu pori mici, uneori cu riduri fine, superficiala datorita deshidratarii ce insoteste lipsa peliculei grase. Cu lupa se vad mici fisuri liniare. La palpare se constata piele subtire cu elasticitate diminuata.                
          Este o piele sensibila, persoanele care au o piele sensibila au senzatia de usturime sau mancarime. Tratamentul unui astfel de ten urmareste sa corecteze deficienta de grasimi naturale si aspectele datorate acestei deficiente.
•    Tenul uscat alipic ( lispsit de grasimi )
•    Tenul deshidratat -mai predispus la riduri datorate lipsei de apa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu