luni, 5 noiembrie 2012

Despre make-up cu profesionalism




      Stiati ca aproape 30% din esteticiene nu practica machiajul la salon, dupa tratamentele pe care le efectueaza? Cu toate acestea, este actul estetic care incheie tratamentul cosmetic. Recomandati-l ( dupa ce ati studiat si deprins tehnica), iar rezultatele optime in prestarea serviciilor si vanzarea produselor nu vor intarzia sa apara.
     Fara nici o indoiala, machiajul realizat va dezvalui personalitatea celei care l-a efectuat. O esteticiana trebuie sa aiba o formare profesionala completa, polivalenta. Tratamente faciale, corporale, desigur, insa tusa finala apartine machiajului. Un ten devine catifelat, privirea intensa, buzele delicat conturate sunt redefinite.
     Culori intense, produse si instrumente utilizate cu indemanre si , iata ca rezultatul este extraordinar.
      Exista multe esteticiene care pun intrebari despre utilizarea produselor de machiaj. Tocmai datorita diversitatii produselor si noilor texturi, este necesar sa se raspunda punct cu punct la intrebarile adresate cel mai frecvent.
       Pentru machiajul de zi trebuie sa folosim fondul de ten ?  
      Desigur. Cele mai bune in acest scop sunt fondurile de ten fluide. Usor de aplicat si relativ lejer, fondul de ten este cel mai bine vandut produs din lume. Asta nu inseamna ca pentru machiajul de zi nu se poate folosi o pudra compacta.
       Cand se foloseste fondul de ten fluid?  
       Acest tip de fond de ten este folosit la uniformizarea coloritului, ascunderea imperfectiunilor, ameliorarea aspectului pielii, dar si evidentierea culorilor anumitor produse de machiaj. Gratie fondului de ten, culorile (fard de pleoape, de obraz, blush-ul ) persista mai mult timp. Nu trebuie sa uitam ca fondul de ten protejeaza pielea, avand actiune hidratanta, incetineste procesul de imbatranire determinat de expunerea la soare.
        Cand se foloseste fondul de ten compact ?
       Acopera mult mai bine decat cel  fluid si se aplica cu ajutorul unui buretel. Daca este intins bine, poate rezulta un aspect la fel de discret ca in cazul fondului de ten fluid. Folosirea lui necesita o anumita indemanare. In anumite cazuri, rezultatul este net superior celui conferit de fondul de ten fluid : persista mai mult timp si are un aspect mai bun.
        Pudra compacta?
        Este obtinuta din amestecul de corpi grasi : de aceea nu usuca pielea si , de cele mail multe ori este hidratanta. De asemenea daca este aplicata cu o pensula speciala pentru pudra, nu creeaza un aspect supraincarcat. Rolul ei este de a crea un ten mat. Multe dintre pudrele compacte contin o substanta care confera luminozitate tenului si absorb sebumul secretat in timpul zilei ( poliamide micronizate). Este un produs indispensabil pentru retusuri.


       Pudra pulbere ?  
       Un produs minunat. Femeile o folosesc de 4000 de ani, dar a trebuit sa ajungem la inceputurile anilor 1900 ca sa gasim compusii finali. Pudra pulbere este folosita pentru a fixa fondul de ten. Coloritul este ameliorat de lejeritatea si naturaletea pudrei care ascunde partial imperfectiunile si confera pielii un aspect catifelat. Pentru un machiaj de zi nu se poate sa nu folosim macar pudra.
       Ce fond de ten sa folosim?
      Un fond de ten fluid sau unul sub forma de stik care acopera mult mai bine, punand in valoare culoile machiajului aplicat peste acesta.
        Ce crema sa aplicam inainte de fondul de ten ? 
       Se pot utiliza creme de zi sau creme special concepute sprea a fi aplicate inainte de fondul de ten. Se pot folosi chiar produse sub forma de fiola. Daca pielea este uscata se poate recurge la o crema hidratanta peste care se va aplica un produs pentru destinderea pielii ( in general in fiola ). La final se aplica fondul de ten.
        Pudra usuca pielea?
        Multe din pudrele aflate acum in comert sunt hidratante si nu usuca pielea. Insa nici pudra clasica nu usuca pielea daca est eplicata dupa o crema adecvata. Acoperind fata, pudra, ca si fondul de ten , favorizeaza descuamarea. Aceste produse constituie un lejer gomaj cotidian care mentine pielea mai luminoasa. Utilizarea regulata a fondului de ten sau a pudrei ajuta la mentinearea pielii in bune conditii ( cu conditia sa fie indepartate seara cu demachiant) .
       La ce produs sa recurgem pentru a corecta anumite probleme ale tenului?
       Se pot utiliza doua tipuri de produs : un corector pulbere compact ce permite acoperirea cosurilor, sculptarea nasului sau a obrajilor, micsoarea barbiei. Corectorul deschis la culoare , sub forma de pulbere compacta se foloseste pentru a deschide anumite zone ale fetei, pentru a le redefini (de exemplu, in cazul ochilor adanciti ). Corectorul stik se foloseste inainte sau peste fondul de ten, inainte de aplicare pudrei, pentru a acoperi toata fata (sculpatrea pometilor, micsorarea barbiei). Este lucrat cu un buretel, tapotand cu degetele. Corectoarele intra in categoria produselor profesionale.
       Cu ce putem contura sprancenele?
       Cu doua produse: creionul sau fardul de sprancene . creionul ramane inca un produs clasic indispensabil pentru a obtine un contur perfect al sprancenelor. Se foloseste negrul pe sprancene negre, maro inchis pe par roscat, blond sau castaniu.
        Apoi exista fardul de sprancene. Daca nu aveti la indemana se poate folosi si fard mat maro deschis sau inchis. Avantajul acestor afrduri este ca nu contin grasimi ( cum ar fi creioanele) si astfel, linia trasata persista fara a deveni translucida. Trebuie sa folosim o pensula plata si rigida (de tipul celei pentru aplicarea rujului).
       In ce ocazii se foloseste luciul de buze?
       Luciul de buze se poate folosi in timpul zilei in locul rujului. Glossurile sunt iubite in mod special de tinere. Sunt lejere, naturale, hidrateaza si protejeaza. Cat despre glossurile neutre recomandati aplicarea acestora peste ruljul de buze, pentru a-l face mai stalucitor, mai luminos si pentru a da volum buzelor. Atentie, totusi : nu se aplica luciul de buze in cazul ridurilor perilabiale, deoarece nu este un produs stabil. 
          Prima sedinta de machiaj professional
         Fiecare femeie este unica . In fiecare femeie exista frumusete care trebuie absolut respectate, exploatata si descoperita penttru a scote la iveala toate atuurile sale  natural. Nu trebuie in nici un caz sa poarte o masca. Personalitatea sa nu trebuie ascunsa, ci dimpotriva exprimata. Cand o femeie vine sa se machieze ea asteapta ca noi, profesionistii, sa o punem in valoare, sa o facem frumoasa.
         Uneori dupa machiaj, ne auzim clienta spunand: “ nu ma recunosc…” ,  “ am impresia ca port o masca…” . trebuie sa incetam sa machiem o clienta exclusive potrivit intuitiei noastre, imaginatiei noastre. Putem machia o clienta si a o pune in valoare, este esential sa tinem cont de eul sau interior.
     Se pun doua intrebari importante :
·        Ce tehnica de machiaj va raspunde cel mai bine nevoilor clientei si o va sadisface?
·        Cum sa faci un studio personalizat al unui model pentru a crea o imbinare perfecta intre machiajul sau si sinele sau ?
        A machia este pe cat de complicat, pe atat de simplu totodata. Devine un joc de copii daca intelegi trucurile de realizare a unui machiaj personalizat. Chipul unei femei este o carte deschisa care ne pune la dispozitie toate informatiile necesare pentru a o machia.
       Cum realizezi un machiaj?
Realizarea unui machiaj trece prin mai multe etape :
·        Alegerea culorilor;
·        Alegerea liniilor si formelor care trebuie date machiajului;
·        Respectful pentru nevoile clientei; respectful pentru gestica sa, etc.
Pentru a face asta este fundamental : 
·        Sa “ citesti” si sa intelegi chipul;
·        Sa intelegi culorile;
·        Sa sti sa identifici intensitatea unei culori.
Daca plicati un corrector anticearcan cu reflex cenusiu pe cearcanele cu reflexe aurii, clienta va imbatrani in cateva clipe!
La fel se intampla cu toate culorile pe care clienta la foloseste la machiaj, coafura, imbracaminte sau accesorii.
·        Sa intelegi liniile si formele;
·         Sa intelegi cum pot liniile si formele unui machiaj sa modeleze sis a sculpteze fata;
·        Sa intelegi efectele positive sau negative pe care le pot avea liniile si formele asupra fetei;
·        Sa intelegi gestica clientei;
·        Sa intelegi frumusetea fiecarei femei, etc.

                 
      Machiajul.  Reprezintă totalitatea unor operaţiuni prin care devenim “mai frumoase” cu ajutorul fardurilor; este arta de a ne înfrumuseţa fără să se observe.
      Produse cosmetice şi accesorii pentru machiaj în ordinea aplicării lor:
·        Demachiantul – nu face parte din produsele pentru machiaj, dar el este necesar înaintea fiecărei fardări.
·        Loţiunea tonică – este, de asemenea, obligatorie după demachiere.
·        O cremă bază (hidratantă), care are rol de protecţie
·        Fondul de ten - sub formă de pastă compactă, cremă sau lichid. Pentru aplicarea fondului de ten compact avem nevoie de un burete mic, fondul de ten cremă şi lichid, care se aplică cu ajutorul degetelor.
·        Fardul anticearcăn – se poate prezenta sub formă compactă sau sub formă de cremă de culoare deschisă, care se aplică peste fondul de ten şi sub pudră; maschează cearcanele şi ochii înfundaţi.
·        Fardul corector – este un produs cosmetic asemănător fondului de ten şi se foloseşte pentru estomparea unor defecte
·        Pudra – se prezintă sub formă de pulbere (cea mai obişnuită), compactă (indicată pentru retuşuri în timpul zilei) şi lichidă (recomandată în special tenurilor grase, datorită acţiunii sale sicative). Pudra poate fi în aceeaşi culoare cu fondul de ten sau mai deschisă.
·        Creionul dermatograf – se foloseşte atât pentru machiajul sprâncenelor, cât şi pentru conturul ochilor.
·        Tuşul (eye-liner) – se prezintă sub formă lichidă şi se aplică cu o pensulă fină pentru conturul ochilor.
·        Fardul de pleoape – se prezintă sub forma unor batoane sau pastile compacte, în culori foarte diferite. Aplicarea fardului compact se poate realiza cu ajutorul unei pensule.
·        Rimelul – poate fi compact, când se aplică cu o periuţă sau lichid, când conţine o periuţă spirală.
·        Creionul contur pentru buze – se prezintă sub forma unui ruj mai subţire. Se alege în funcţie de culoarea rujului sau poate avea o nuanţă mai închisă.
·        Rujul de buze – de obicei se recomandă folosirea a două culori diferite
·        Luciul pentru buze – este un fard gras, în general sub formă de cremă, aproape incolor.

Produse esentiale pe care trebuie sa le aveti la dumneavoastra tot timpul
·        Farduri corectoare sau anticearcane pentru a nuetraliza decolararile nedoride precum cearcane, vase sparte sau pete;
·        Palete de creme iluminatoare si de umbre pentru a contura si lumina;
·        Pudra pulbere pentru a fixa fondul de ten, in nuante inchise si deschise;
·        Paleta de farduride de pleoape de o varietate de culori de la neutre la stralucitoare in texturi mate si sidefate;
·        Paleta de farduri de obraz intr-o varietate de nuante pentru a se potrivi oricarui tip de ten;
·        Farduri bronzante ( unul mat si unul sidefat) pentru un aspect proaspat de vara;
·        Creioane pentru ochi folosite pentru sprancene sau eyeliner si creioane-contur pentru buze pentru a sublinia sau “ a umple ” buzele;
·        Rujuri si lip gloss-uri de la transparente la mate;
·        Rimel normal, rimel cu formula de marire a genelor, rimel rezistent la apa atunci cand lungimea genelor nu este necesara;
·        Eyeliner rezistent la apa in nuante de negru si maro – wather-proof deoarece este versatil si evident, rezistent. Puteti obtine o linie puternica sau, un look mai light, sa-l inmuiati cu apa.
      Tineti la indemana un aparat standard de intoarcere a genelor pentru a crea gene frumoase, intoarse, dar inainte de a-l folosi stergeti-l cu alcool 99%.
Aduceti mereu cu dvs o capa lunga pentru a acoperi hainele clientei, singurele colori acceptabile pentru o astfel de capa fiind numai negru sau alb, deoarece alta culoare s-ar reflecta ape piele, schimband astfel tonul pielii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu