luni, 5 noiembrie 2012

Machiaje profesionale


Make-up baza de zi    
       Dupa obsevarea fizionomiei, se aleg culorile adecvate caracteristicilor clientei, incepand de la fondul de ten pana la ruj. Apoi se va aplica ca baza un fond de ten care trebuie sa fie de aceeasi culoare ca pielea gatului.
       In continuare, se corecteaza eventualele imperfectiuni de expresie si se finiseaza baza cu o pudra pulbere compacta, in functie de dorinta clientei.
       In acest moment atentia este concentrata asupra ochilor. Inainte de fardul de pleoape, se vor contura sprancenele si se vor fixa cu ajutorul unui gel specific. Se va aplica mascara, de la radacina, spre exterior.
       Pentru a marca pomeţii, aplicăm puţin blush mişcând peria spre colţul extern al ochiului.
       În ceea ce priveşte machiajul ochilor, pe întreaga pleoapă superioară aplicăm o nuanţă neutră de fard, peste care vom folosi un alt fard, într-o nuanţă contrastantă culorii ochilor, aplicându-l la baza genelor, iar de la jumătatea ochiului urcând uşor.
      Subliniem şi mai mult privirea cu ajutorul dermatografului (negru sau maro) aplicat pe pleoapa superioară, la baza genelor şi a unei mascara.
The final touch? Un balsam de buze într-o nuanţă cât mai naturală

      Make-up de seară                     
         Machiajul de seară trebuie să fie ceva mai spectaculos şi mai dramatic decât cel de zi. Mai intai observam fizionomia clientei si cautam informatii legate de obisnuintele sale de machiaj.
        Se incepe prin aplicarea unei creme de fata pentru a hidrata pielea si a o face mai luminoasa. Apoi, aplicam baza de machiaj: fond de ten corrector si pudra transparenta, in functie de culoarea ochilor, parului si pielii.
       Ochii trebuie puşi în evidenţă, aplicând pentru început pe întreaga pleoapă superioară un fard bej, apoi folosind o culoare închisă (mov, gri, verde închis) pe jumătatea inferioară a pleoapei superioare.
        Folosind fie un dermatograf negu, fie în ton cu fardul de pleoape, conturează ochii, accentuând spre colţul exterior, apoi întregeşte look-ul aplicând mascara neagră.
       Un ruj de buze într-o culoare apropiată de cea a buzelor clientei, peste care aplică un strat de gloss pentru strălucire şi vei obţine nişte buze pline.

           Make-up pentru ocazii speciale
         Machiajul pentru ocazii special se recomanda pentru marile evenimente, cum ar fi nunta sau alte evenimente special. In primul rand, se recomanda clientei sa-si pregateasca pielea pentru tratamente specifice, hidratante si revitalizante, pentru ca rezultatul sa fie optim.
         Inainte de a incepe sedinta de machiaj, se vorbeste cu clienta,  pentru a intelege care sunt asteptarile ei , asa incat sa obtinem un machiaj personalizat.
        Dupa observarea atenta a liniilor fetei si a fizionomiei, se epileaza sau penseaza sprancenele, pan ace forma acestora se armonizeaza cu cea a fetei.        Apoi se aplica corectorul crema asupra punctelor critice si se tamponeaza cu fond de ten, care se aplica pe restul fetei. Se fixeaza totul cu o pudra adecvata.
         In continuare se incepe cu machiajul ochilor, se alege culoarea fardului, sau se creeaza efecte fumuriipentru a conferi intensitate privirii. Se aplica apoi mascara waterproof  si, daca este necesar, conturul la ochi.
         Se deseneaza conturul buzelor cu un creion si se aplica un ruj stralucitor si luminous sau chiar natural, dupa preferintele clientei. Se finiseaza cu fard de obraji si pudra.       

          Make-up  nude look
        Inainte de aplicarea machiajului se tine cont de personalitatea clientei, deoarece machiajul nude trebuie doar sa-I pune in valoare anumite trasaturi sis a nu o transforme.
        In prima faza , se curate pielea si se aplica o fiola cu efect de lifting. Apoi se aplica fond de ten ,preferabil putin mai deschis decat culoarea naturala a pielii, corectand pleoapacu un fard estompat clar-obscur, dupa care foloseste un fard crema estompat, foarte natural.
        Se fixeaza totul cu pudra. Apoi se incepe machiajul ochilor, se aplica fardul de pleoape de baza estompand, cu un efect de umbra si lumina, pentru a da intensitate privirii, insotit eventul de conturul ochilor cu un eye-liner  si mascara de alungire a genelor.
        Daca e necesar, se pot indesi sau curba genele cu un produs de protective sau, mai bine se pot corecta sprancenele pensate in prealabil.
        Apoi, se insinsta pe conturul buzelor cu un creion contur, plicand apoi un ruj rezistent la transfer peste care se aplica gloss. Sedinta se finalizeaza cu fixarea machiajului si aplicarea unui blush pe obraji.

      Machiajul de mireasa
        Dupa analizarea adecvata a fizionomiei, se recomanda clientei o curatare in profunzime pentru pregatirea fetei  in ziua nuntii. In timpul primei  probe de machiaj tinand cont de exigentele marisei, se incearca o consiliere cat mai atenta cu privire la machiajul adaptat caracteristicilor fetei.
        Apoi, la a doua proba de machiaj se efectueaza corectarea anumitor imperfectiuni ale fetei  si un al doilea stil de machiaj ce va fi confruntat cu cel de la prima proba.
         Odata ce s-au stabilit culorile de comun acord cu mireasa, acestea se consemneaza  in fisa de client, spre a fi utilizate pentru machiajul propriu – zis.
         In ziua ceremoniei , machiajul poate fi efectuat la centrul de infrumusetare sau chiar la domiciliul clientei.

        Machiajul rapid de zi cu zi
       Se poate alege un machiaj de zi cu jocuri de umbre si lumini, prin care se pot estompa micile imperfectiuni ale fetei. Se recoamda in principiu, un tratament pentru fata, care o va face mai stralucitaore si mai catifelata.
        Se incepe prin machiajul de corectare a ochilor, atenuarea eventualelor pete si se aplica apoi fondul de ten baza, de culoarea pielii, cu un buretel umed. Succesiv, se aplica fardul care va fi reluat  apoi si in final, pentru a define detaliile.
        Se trece apoi la fardul de pleoape care va fi ales in functie de culorile vestimetatiei clientei. Se va termina cu un eye-liner, daca ochiul este tanar trebuie sau trebuie evidentiat astfel, se plica mascara pentru a indesi genele si a da intensitate privirii.
       In final se vor contura buzele si se va aplica un ruj sau un gloss obtinand astfel buze mai pline si mai senzuale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu