vineri, 21 martie 2014

Ingrijirea tenului la barbati

De mai multe generatii barbatii folosesc produse pentru ingrijirea pielii. Este adevarat ca produsele de machiaj sunt foarte putin folosite de catre barbati, dar cand vorbim de ingijirea pielii deja este o alta poveste. In general barbatii isi cheltuiesc banii pe sampon, deodorant sau after shave, in ultimul timp au avut loc  schimbari semnificative in societatea noastra si mai ales in ultimii ani au aparut produse pentru ingrijirea pielii la barbati in tuburi elegante, special create pentru ei.
Cand vorbim de ingrijirea tenului la barbati nu vorbim de produsele din baie ale sotiilor sau prietenelor pe care le mai folosesc din cand in cand. Pielea femeilor este diferit fata de pielea barbatilor,cremele pe care le folosesc trebuie sa fie specifice nevoilor tenului masculin. Pielea unei femei este mai putin grasa decat a unui barbat ,mai subtire, porii sunt mai mici,ridurile si liniile fine sunt mai putin adanci fata de cele ale barbatului. Barbatii au nevoie de produse diferite!
Din moment ce nu putem opri trecerea anilor, putem apela la diferite procedee efectuate acasa sau in cabinete de specialitate, care sa ne ajute sa pastram pielea cat mai tanara. Aceste procedee se aplica si in cazul barbatilor, chiar daca ei au pielea mai groasa si mai aspra, pentru ca sunt supusi la aceiasi factori – poluare, raze ultraviolete, schimbari bruste de temperatura, curatare incorecta a tenului, factori ereditari.
Tipul de ten la barbati
 Prima etapa pentru îngrijirea pielii o reprezinta tipul de ten. Fiecare tip de ten are caracteristici specifice și are nevoie de produse speciale .             Cele mai frecvente tipuri de ten sunt:                                  
Tenul combinat: zona T este mai grasa(fruntea și în jos pe nas), pielea mai uscată pe obraji.                             
Tenul uscat:  poate deveni foarte uscat din cauza vremii sau a unui dus fierbinte, senzatia acestui tip de piele este de uscaciune.                                                                  
  Tenul normal: acest tip de piele este clar și fără pete , eruptii si senzatia este de confort.       Tenul gras: in cazul în care prea mult sebum este produs de piele, aceasta poate deveni lucioasa,  porii devin vizibili și pot sa apara pete.                                                                                                                                                                    
 Nu conteaza ce tip de ten ai, trebuie sa foloseti 5 produse pentru ca pielea ta sa fie "the best":

1Produs pentru curatat pielea (gelspuma).
2. Produs pentru exfoliere, un scrub.
3. Crema hidratanta - fata ochi - pentru tipul tau de piele.
4. Crema de ras,gel de ras).  
5. After Shave.                                       
                                                          
Curatarea
Dacă nu faci nimic altceva, curățare este cel mai important lucru pe care il  poti face pentru tenul tau. Ar trebui să folosesti produsul de curatare conform tenului tau , si acest lucru nu inseamna sa te rezumi la o simplă bucată de săpun. Pielea bărbaților are de obicei porii mai dilatati si glandele sebacee foarte active, cu toate ca aceste glande sebacee sunt critice pentru a menține pielea umeda in mod natural, pot produce de multe ori prea mult sebum, lăsând senzatia ca pielea ta este mult prea grasa. Neglijand să indepartezi excesul de sebum și impuritatile de pe ten se pot optura porii, astfel pielea fiind predispusa la puncte negre, cosuri, aspect tern, incarcat. Cauta un produs pe care sa-l folosesti cel putin o data pe zi, cu ajutorul caruia sa speli tenul pentru a indeparta sebumul si in acelasi timp sa nu fie foarte agresiv.
   Curatati tenul de doua ori pe zi pentru a elimina impuritatile si excesul de sebum, care pot obtura porii.  O curatare eficienta este modalitatea cea mai frecventa de a ne apara de efectele factorilor de mediu – poluare, raze ultraviolete. Produsele de curatare difera in functie de preferintele fiecaruia dintre noi si reprezinta primul pas in procesul de ingrijire zilnica.
                                             
Uneori, curățarea pielii cu doar cu un simplu spalat pe fata nu este suficient. Un gel,o spuma sau o lotiune de curatat indeparteaza sebumul și murdăria de la suprafață pielii, dar ce se intampla cu tot ce se acumuleaza in pori? Prin exfoliere se indeparteaza ceea ce spalatul zilnic nu poate indeparta, produsele de exfoliere ar trebui folosite de doua-trei ori pe saptamana.  Un scrub bun ar trebui să contina granule care sa ajute la catifelarea pielii, sa elimine celulele moarte si acumularile de impuritati din pori. Exfoliere, deasemeni, ofera un barbierit mai putin iritant si permite pielii sa absoarba mult mai bine produsele de hidratare.
Odata cu trecerea timpului, ritmul natural de exfoliere, cunoscut si sub denumirea de regenerare celulara, se diminueaza considerabil. In cazul unor persoane cu varste cuprinse intre 30 si 60 de ani, aceasta diminuare poate ajunge la un procent de 100%. Exfolierea ajuta pielea sa se oxigeneze mai bine prin eliminarea celulelor moarte si a impuritatilor si, totodata prin stimularea regenerarii celulare.
       
Hidratarea
De cele mai multe ori ingrijirea tenului la barbati se  opreste la un sapun sau un produs pentru curatare. Dupa dusuri, produsele de curatat si ras, o sa aveti senzatia de uscaciune  va recomand sa folositi o crema/lotiune cu o textura lejera care sa ofere hidratare, astfel se va reface bariera hidrolipidica si deasemeni va proteja pielea de iritatiile care pot sa apara dupa ras. O crema cu factor de protectie ar fi iarasi foarte indicata pentru a preveni distrugerile cauzate de razele solare - in ultima perioada se discuta din ce in ce mai des de cancerul de piele si unde mai punem ca razele solare pot produce si imbatranirea prematuta prin pierderea elasticitatii aparitia ridurilor si asa mai departe.
Cu cat inaintam in varsta, pielea fiind expusa unor factori ereditari si chiar razelor ultraviolete, isi pierde capacitatea de a se hidratata singura. De aceea este nevoie de un regim sanatos de viata, de un consum corect de lichide si nu in ultimul rand de produse care sa completeze aceasta pierdere. Daca nu folosim astfel de produse (chiar si tenul foarte gras), celulele isi pierd capacitatea de a functiona corect si tenul este predispus la aparitia primelor semne de imbatranire – linii fine, riduri.
Zona ochilor
Exista o singura zona pe fata de care barbatii aproape niciodata nu sunt intereseati: zona ochilor. Pielea din jurul ochilor are nevoie de o atentie speciala, deoarece si barbatii imbatranesc la fel ca si femeile. In loc de o evolutie lenta a aparitie liniilor fine si a ridurilor, imbatranirea la barbati apare in salturi si unul din primele semne vizibile de imbatranire apare din jurul ochilor. Acest proces poate fi incetinit folosind o crema pentru zona ochilor.
Daca aplici crema o data pe luna nu o sa ai rezultate, foloseste-o zilnic tapotand-o usor pe marginea osoasa din rujul ochilor pentru a maximiza eficienta si pentru a preveni iritarea. Aceasta va fi absorbita usor de catre piele si se va raspandi in zonele fragile cu nevoile cele mai mari.


Barbieritul corect
 Barbieritul este o prioritate pentru barbati. In ultimii ani au aparut multe produse pentru barbierit sau folosite dupa barbierit care permit oricarei persoane sa isi ingrijeasca tenul in mod corect, tocmai pentru ca acesta sa arate mai tanar ca niciodata. De aceea o atentie deosebita trebuie acordata modului in care pregatiti pielea si barba pentru barbierit, ce produse folositi pentru a indeparta barba, dar si pentru a calma tenul. 
1. Cel mai bun moment pentru barbierit este dupa dus. Apa calda, combinata cu aburii vor inmuia firul de par, acestia fiind mai usor de taiat. Daca va barbieriti fara a face dus, aplicati un prosop cald pe piele timp de cateva minute. Daca preferati sa va barbieriti in timpul dusului, aveti nevoie de o oglinda care se monteaza pe perete.
  2. Pentru un barbierit mai usor folosit o data sau de doua ori pe saptama  exfoliant . Acest produs sub forma de gel exfoliaza celulele moarte si uniformizeaza textura pielii. 
  3. Nu va grabiti. Puteti gresi perciunii si chiar va puteti taia.
  4. Foarte important – cand trebuie inlocuit aparatul de ras? Nu exista o regula – exista persoane care arunca aparatul de ras dupa trei folosiri, altii dupa mai multe folosiri. Dar un aparata nou permite un barbierit mai usor, mai confortabil si fara urmari. 



Pregatirea tenului pentru barbierit 
Inainte de barbierit spalati fata si barba pentru a muia firul de par. Folosit produsul preferat pentru ras cum ar fi un gel de ras si lasati-l sa actioneze timp de 30 secunde, dupa care indepartati barba. 
              
Barbierit
Barbieriti barba cu miscari scurte in sensul de crestere al firului de par.
Barbieritul in sens opus cresterii firului de par poate provoca iritatii.
Modalitatea de barbierit:
Obrajii – miscari in jos.
Gat – pe margine cu miscari inspre interior, iar de la marul lui Adam in sus si in jos.
Buza  - miscari in jos.
Barbia – trebuie lasat la urma pentru ca firul de par este mai gros si miscarea este in jos.
Clatiti lama de ras cat mai des cu apa calda.
Nu stergeti niciodata lama de ras cu prosopul pentru ca se vor toci mai repede. 
Dupa barbierit
Folositi  after shave-ul ideal pentru a calma, hidrata si impiedica iritarea tenului. 
Inlocuiti cat mai des aparatul de ras. 
    
Procesul de ingrijire a tenului la barbati, ca si in cazul femeilor, este diferit pentru fiecare barbat in parte. Acest proces depinde de ce fel de tip de ten aveti si de nevoile acestuia.
Îngrijirea tenului nu este o obligație doar pentru sexul frumos ci și pentru bărbați. Aceștia trebuie să acorde o atenție deosebită îngrijirii tenului deoarece reprezintă cartea lor de vizită.
 sursa :http://www.perfectmakeup.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu