luni, 1 septembrie 2014

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii

Retentie de apa, celulita, vergeturi, acnee. Tot atatea probleme ale pielii care pot aparea in timpul sarcinii. Bineinteles, hidratarea corespunzatoare, o dieta echilibrata si suplimentele nutritive pot actiona din interior.
Hidratarea trebuie sa fie pe primul loc- foloseste apa plata de calitate. Bea cel putin doi litri pe zi; retentia de apa sub piele va fi mult mai scazuta. Evita lichidele care te deshidrateaza: alcool, cafea, bauturi energizante, ceaiuri “pentru slabit”. De asemenea, daca faci sport, sauna sau tratamente cosmetice care produc transpiratie excesiva, ai grija sa te rehidratezi.
Alimentatia trebuie sa fie bogata in proteine de calitate: carne, peste, oua, lactate. Carnea de vita bogata in colagen asigura materia prima pentru refacerea tesuturilor conjunctive din piele, mentinand pielea elastica si rezistenta.
Grasimile sanatoase sunt si ele la fel de importante: in special acizii grasi omega 3 gasiti in peste oceanic, nuci, seminte de in, avocado, masline.
Alimentatia trebuie sa fie de asemenea bogata in vitamine si minerale, in special vitamina C(papaya, ardei kapia, broccoli, patrunjel, lamai, portocale, kiwi, conopida, capsuni), vitamina E(seminte de floarea soarelui, migdale), fier(carne rosie, creveti, spanac, busuioc) si zinc(ficat de miel, carne de vita, oua, seminte de susan). Acidul folic este extrem de important in dezvoltarea sistemului nervos al viitorului copil asa ca nu neglijati lintea, ficatul de miel, spanacul, sparanghelul.
Evita dulciurile si alimentele procesate, ele iti fac rau atat tie cat si copilului tau.
Trebuie totusi sa actionam si din exterior, prin toaleta si igiena corecta a pileii, masaj, tratamente cosmetice, creme speciale pentru gravide.
Masajul si tratamentele cosmetice: activeaza circulatia sangvina si limfatica, permitand tesuturilor sa se hraneasca mai bine. Mai mult sange inseamna mai multi nutrienti adusi si mai multe reziduuri indepartate.
 Masajul poate mentine tonusul muscular si mobilitatea chiar si atunci cand medicul iti interzice practicarea unui sport.
Cremele speciale: contin substante care se absorb in piele, furnizand atat apa cat si alte substante nutritive sau care regleaza metabolismul local.
Atunci cand alegi cremele  studiaza cu atentie continutul. Ingredientele active trebuie sa fie in forme care sa treaca usor bariera pielii, asigurandu-ti o piele elastica, hidratata si frumoasa in aceasta perioada.
Alege produse concepute special pentru gravide, pentru ca pot exista si substante toxice pentru viitorul copil in cremele de uz general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu