sâmbătă, 11 februarie 2012

Cum se pastreaza calitatea pielii in functie de varsta

La 18 – 20 ani tratamentele cosmetice vizeza prevenirea si intarzierea primelor riduri.
           La 25 – 30 ani ridurile incep sa apara sub forma de riduri de expresie in jurul ochilor si gurii fiind cauzate de zambete si incruntari. La aceasta varsta incep sa apara radicalii liberi care au o actiune negativa  asupara pielii. Ei ataca colagenul si elastina, substante care mentin hidratarea pielii, catifelarea si supletea. 
        Radicalii liberi au influenta negativa asupra tesuturilor epiteliale, asupra formarii celulelor noi ducand la formarea ridurilor. Celulele pielii incep sa se altereze si culoarea pielii se schimba, de aceea cremele folosite trebuie sa contina un factor de protectie.
          Dupa 30 ani tratamentele si ingrijirea pielii la aceasta varsta are ca obiectiv conservarea capitolului frumusete pentru o perioada indelungata.
         Primul semn de imbatranire nu il reprezinta ridurile ci alterarea culorii, aparitia petelor. De la aceasta varsta este indicat sa se realizeze procesul de exfoliere al celulelor moarte.
         Intre 40 – 50 ani o atentie deosebita se acorda pielii gatului si decolteului fiind curatate cu demachiant si lotiune tonica si folosirea unei crème nutritive. Pentru protectia zilnica a pielii este indicata crema hidratanta .
        Dupa 50 ani sunt indicate produse cosmetice care revigoreaza si tonifica pielea, de asemenea o atentie deosebita se acorda zonei oculare. Sunt indicate produsele cosmetice cu principi active deoarece ciclul de celule noi scade si este bine sa se foloseasca produse pe baza de retinol, acesta fiind forma pura a vitaminei A, avand efect de reducere al ridurilor.
          Retinolul – accelereaza regenerarea  celulelor, normalizeaza inmultirea celulelor si imbunatateste elasticitatea pielii. De asemenea uleiurile naturale  ofera protectie pielii si sunt folosite cu succes in masajul facial, incorporate chiar in crème.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu