vineri, 21 martie 2014

Epilarea la bărbaţi – metode şi păreri



Dacă eşti împotriva epilării la bărbaţi sau nu ţi se pare o idee prea bună, poţi să te opreşti aici din citit.

Bun, dacă ai continuat, înseamnă că eşti doritor de dat părul mai jos de sub gât şi vrei să ştii cum să o faci sau poate o faci deja, dar nu eşti mulţumit de metoda folosită şi rezultatele obţinute.

În primul rând, fiecare are diferite motive pentru care se epilează, dar nu despre asta vom discuta, ci despre toate metodele pe care le poti încerca şi ce efecte au.
Creme epilatoare, ceară, lame de ras, aparate de tuns şi aparate speciale sunt metode de indepartare a parului.
Oricum, există zone în care chiar o minimă tundere, dacă nu radere, ar trebui să fie prezentă.
Nimeni nu vrea să vadă un subraţ păros care mai şi miroase pe deasupra, iar legat de comoară, motivul evident e, cum ar spune americanu’, trim the bush to make the tree look taller.
Epilarea la bărbaţi metode şi păreri

Crema epilatoare

O fi funcţionând pentru prietena voastră, dar dacă vreţi să doborâţi firul gros al bărbatului, nu prea v-aţi ales arma prea bună.
Crema este bună dacă încă sunteţi la pubertate şi de abia a început să vă crească părul sau dacă mai mult n-aveţi, decât să aveţi. Pe lângă asta, mirosul de sulf specific dispare greu, iar statul cu frişcă pe voi până îşi face efectul e neplăcut.

Avantaje: piele catifelată după epilare, ieftin
Dezavantaje: efect de durată mică, miros neplăcut, timp mare de acţionare, agresivă cu pielea

Lama de ras

E o metodă rapidă de dat părul jos, dar pe cât de repede îl dai jos, pe atât de repede creşte.
Uitaţi-vă la barbă: deja după 8-10 ore după ce v-aţi bărbierit, începe să vă crească părul. Da, pe faţă nu se simte problema, dar să vedeţi atunci când o să simţiţi cum vă apasă hainele fiecare fir de păr cum se simte. E o metodă bună pentru dat părul jos de la subraţ şi atât. Se poate coborî şi mai jos, dar să nu vă radeţi împotriva firului, pentru că după v-aţi ales cu o iritaţie şi mâncărime nasoală în zonă.

Avantaje: rapid, ieftin, la îndemâna oricui
Dezavantaje: creşte firul repede, posibilă iritaţie dacă nu sunteţi atenţi

Aparat de tuns

Da, aparatele de tuns, alea cum găseşti în frizerie, sunt o metodă bună de scurtat părul. Sunt ieftine, uşor de folosit şi foarte eficiente pe zone mari.
Unii preferă să se tundă cu aparatul în unele zone, iar dacă vor ceva mai fin, trec şi cu lama de ras. E o combinaţie bună şi ieftină.
Şi în plus, dacă tot v-aţi luat un aparat de tuns, poate începeţi să renunţaţi să vă mai duceţi la frizer pentru o tunsură simplă sau un scurtat.

Avantaje: rapid, ieftin, la îndemână oricui
Dezavantaje: nu se poate utiliza sub apă, lipsă de precizie în zonele delicate

Aparat de tuns părul corporal

Este modelul special făcut pentru a tunde părul mai jos de gât, rezistent la apă, deci se poate folosii lejer sub duş, şi foarte grijuliu cu pielea.

Avantaje: rapid, eficient, rezistent la apă, precizie mare
Dezavantaje: nu se găsesc piese de schimb

Ceara

Cred că e cea mai eficientă metodă de epilare existentă, pentru că smulge firul din rădăcină, astfel că timpul de creştere e foarte mare. E dureros, dar chiar merita încercat

Avantaje: eficientă, efect de durată, firul de par nu mai inteapa cand creste, nu mai creeaza mancarimi, arata mult mai curat, parul se rareste in timp si se subtiaza, fetele apreciaza barbatii care tin la igiena lor corporala, si ai un motiv de lauda intre prieteni.
Dezavantaje: costuri relativ mari, necesită timp şi programare, dureros, nu orice cosmeticiana accepta sa epileze barbati.
un motiv in plus sa apelezi la mine 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu