marți, 20 ianuarie 2015

CE INSEAMNA EPILAREA DEFINITIVA IPL?!


Cateva lucruri, necesare de stiut despre eliminarea parului pe baza de impuls luminos IPL – HPL (Intense Pulse Light – Home Pulse Light)
Procesul de tratament pe baza de lumina IPL este bine cunoscut pentru eficienta si siguranta sa. Aceasta a fost dovedita prin  testarea  clinica in intreaga lume, inca de acum 15 ani, ca fiind o modalitate sigura si eficienta pentru a realiza dezactivarea permanenta a regenerarii parului.
Indepartarea parului pe baza de IPL se bazeaza pe teoria fototermolizei selective in care energia optica este folosita pentru a dezactiva cresterea parului. Pentru a realiza astfel de efect termic, firul de par are nevoie sa absoarba selectiv energie luminoasa si sa o transforme in caldura. Aceasta selectivitate este atinsa atunci cand energia optica de mare intensitate a impulsului luminos, este  livrata tesutului si in mare parte absorbita de pigmentul firului de par, in timp ce epiderma si tesutul inconjurator este racit in mod activ (prin intermediul unui mecanism de racire). Melanina este pigmentul din firul de par, care este responsabila pentru absorbtia de lumina, care genereaza caldura, care in cele din urma dezactiveaza cresterea parului. Cand cresterea parului este dezactivata, se indeparteaza parul.
Ciclul de crestere al parului: fiecare fir de par in organismul nostru trece prin trei faze ale ciclului de crestere a parului: anagen, catagen si telogen. Aceste etape au un impact important asupra modului in care functioneaza procesul de indepartare a parului pe baza de lumina. Anagen este faza de crestere a parului in timp ce catagen si telogen, sunt ambele faze de odihna (sau de stagnare).
Timpul necesar pentru a finaliza un ciclu complet de crestere a parului variaza de la persoana la persoana si in fuctie de gradul de pilozitate, astfel pentru unele persoane poate dura 18-24 luni. La un moment dat, majoritatea foliculii de par din orice zone ale pielii sunt in etapele de odihna. Aceste fire de par aflate in faza de odihna nu vor reactiona la tratamentul cu laser sau lumina pulsata pentru indepartare a parului. Cu toate acestea firele de par din faza de crestere anagena vor raspunde. Prin urmare, este important sa se inteleaga ca ar putea dura un ciclu complet de crestere a parului pentru a obtine rezultate complet, atunci cand faci un tratament de indepartare a parului prin metoda IPL, HPL sau laser.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu