sâmbătă, 11 februarie 2012

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea  este un procedeu nechirurgical, ce se practica frecvent in clinicile spa si cabinetele de infrumusetare,este  o metoda de curatare non-invaziva a epidermei printr-o exfoliere blanda si eficienta, cu ajutorul unui fascicol  de microparticole antiseptice de cristale, pregatind-o pentru absorbtia completa a tratamentului specific.
Cristalele poarta denumirea de corindon si prezinta avantajul ca sunt de granulatii diferite, in functie de tipul tenului si poate lucre la nivele diferite de microdermabraziune.
Dupa tratament tenul capata aspect de luminozitate, iar straturile interne reactioneaza imediat (se reaccelereaza procesul de reanoire celulara, este stimulate producerea de cellule noi, care inlocuiesc celulele moarte si tesuturile imbatranite eliminate in timpul tratamentului.
     In domeniul cosmeticii, prin microdermabraziune se intelege un peeling mecanic  al pielii si este cunoscut si sub denumirea de „ gomajul de pranz ”, fiind o procedura simpla, non-chirugicala, fara restrictii de conduita dupa aplicare. Scopul urmarit prin microdermabraziune este intinerirea pielii, reducerea cicatricilor minore si indepartarea ridurilor fine si a semnelor lasate de acnee, pielea tabacita, petele maronii, rosii sau de la soare.
     Ca si descriere sumara procedeul presupune indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii pentru a stimula regenerarea celulara si a colagenului.
Microdermabraziunea este o metoda de ablatare superficiala a epidermei, avand o actiune dubla:
               1. de exfoliere si,
               2. absorbtie, prin stimularea fluxului sangvin, a productiei de colagen si elastina, precum si a activitatii limfatice.
     Microdermabraziunea este un pas catre o curatare perfecta si profesionala a tenului in vederea pregatirii pielii pentru tratament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu