sâmbătă, 11 februarie 2012

Pori infundati ( comedonul)


        Porii înfundaţi ascund frumuseţea feţei. Tenul, partea cea mai expusă a corpului şi totodată cea mai vizibilă, are cele mai mari şanse de a fi afectat de elementele mediului înconjurător.  Aici se pot acumula urmele poluării, pot apărea infecţii a căror consecinţă sunt multe probleme ale tenului cum ar fi coşuri, acnee, punctele negre sau albe, înfundarea cronică a porilor. Porii înfundaţi apar cel mai frecvent pe nas şi bărbie, aici devin și cele mai persistente.
       Termenul medical pentru porii înfundaţi este comedon. Comedonul este un folicul sebaceu plin cu sebum, celule moarte din interiorul folicului, fire de păr mici şi bacterii. Cand un comedon e deschis se numeşte punct negru, iar unul închis este numit punct alb și apare ca o umflătură colorată sau uşor inflamată a pielii.
      Curatare : Cu toate că tendința ca porii să fie deschiși este ereditară, motivul pentru care se înfundă se datorează în principal faptului că tenul nu este curățat în mod corespunzător. Chiar şi particulele nespălate de săpun pot înfunda porii. Igienizarea tenului cu săpun nu este o problemă atâta timp cât se efectuează și o clătire corespunzătoare. Pas obligatoriu este stropirea feței cu apa rece răcoritoare, care va ajuta la închiderea porilor și la stimularea microcirculației. Este necesară în plus igienizarea săptămânală a feţei cu un scrub facial potrivit tenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu